top of page
Viikinsaari-III with tatu.jpg

VIIKINSAAREN YMPÄRIUINTI 11.8.2019

Viikinsaaren ympäriuinti on Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma. Tapahtumassa uidaan Tampereen Pyhäjärvessä, noin 20 min laivamatkan päässä Tampereen keskustasta, sijaitsevan Viikinsaaren ympäri. Matkan pituus on noin 2100 m.

Uintitapahtuma järjestettiin ensimäisen kerran vuonna 1919 ja vuonna 2019 tapahtuma uidaan 82. kerran.  Uintitapahtumaan mennään Laukontorin rannasta lähtevällä laivalla.  Uintimatka saaren ympäri on noin 2100 m. Tapahtumaa varten on varattuna sauna, jonka yhteydessä on pukuhuone vaatteiden vaihtoa ja tavaroiden säilytystä varten. Uinnin jälkeen on mahdollisuus saunomiseen ja uintisuorituksen puintiin Viikinsaaren yhteissaunassa.  Saaren voi kiertää uimalla kelloa vastaan tai maisemista nauttien. Mukaan tarvitaan myös kannustajia.

Tapahtumassa on osallistunut enimmillään noin sata uimaria. Veden lämpötila on ollut uintien aikana heinäkuisen lämmin, enimmäkseen 18-20 asteen välillä. Uintiin voi osallistua myös märkäpuvulla ja räpylöillä. Uintitulokset julkaistaan erikseen märkäpukusarjan uimareille.

 

 

tatu_logo_karhu_13.jpg

Lisätietoa Viikinsaaren ympäriuinnista:

www.tatu.fi/viikinsaaren-ympariuinti

bottom of page